Zararlıların tür tespiti ve mücadelesi konusunda sektörde Türkiye de en önde gelen ilaçlama firması olarak Marmara bölgesinde sizlere hizmet sunmaktayız. Orbis Çevre Sağlığı Hizmetlerinin uzman personellerinden haşerenin tespiti veya ilaçlaması destek almak için geç kalmadan bizi arayın.
Bahçenizde Haşere oluşumunun nedenleri;
- Hijyen
- Yalıtım ve Depolama
- Çöp alanları
- Kanalizasyon Sistemleri
- Evcil Hayvanlar
- Yanlış yapılan Peyzaj Çalışmaları
- Yanlış yapılan İlaçlama uygulamaları
- Topraklar ve Gübreler
- Konukçu bitkiler
Bahçenizdeki Yeşil alanlar haşere ve kemirgenler için yaşama ve barınma imkanı sunmaktadır. Bahçenizde bulunan su alanları haşere ve kemirgenler için oldukça çekici bir etmendir. Bahçenin etrafında bulunan çit, duvar, ve çit bitkilerin zararlılara sağladığı güvenlik ve yaşama alanından kaynaklı bahçenin kolayca istila edilebilecek bir hale gelmektedir.
Bahçelerde karşılaşılan haşere türlerü
- Karasinekler
- Sivrisinekler
- Kemirgenler
- Keneler
- Pireler ve Bitler
- Karıncalar
- Kınkanatlılar
- Yakarca
- Hamamböcekleri
- Toprak Zararlıları
Bahçenizde Haşerelerin bulunduğu bölgeler
Toprak ve gübrelenmiş alanlardaki haşere türleri: Kemirgenler, Kene, Pire, Karınca ve Tespih böcekleri. Bu alanlar özellikle yuvalanma ve koruma sağladığı için toprakta yaşayan böcekleri kendine çeker. Özellikle kaynağı belirsiz gübre ve toprak kullanmayınız. İstemeden de olsa toprak veya gübrenin geldiği alandaki bütün zararlıları da evinize veya bahçenize çekersiniz.
Peyzaj alanlarındaki haşere türleri: Kemirgenler, Uçan haşereler ve Bahçe bitkilerinde zararlı böcek türleri. Özellikle bitkisel üretim materyalleri ile yeşil alanlarımıza bulaşırlar. Bu yüzden tohum, fidan, çelik vb. bitkisel üretim materyallerini tercih ederken bahçemizde hiç bulunmayan zararlı türlerini de bahçemize bulaştırabiliriz.
Ağaç ve bitki kalıntıları içindeki haşere türleri: Kulağakaçan, Akrep vb. Bahçemizde peyzaj faaliyetleri sonucu ortaya çıkan bitkisel parçalar uzun süre bu alanlarda bekletilmemelidir.