BÖCEKLERİN SAĞLIĞIMIZ AÇISINDAN TEHLİKESİ
Böcekler insan sağlığını olumsuz yönde etkileyen zararlılardır. Gezdikleri ortamlarda ki virüs bakteri tarzı mikroorganizmaları üzerlerinde bizim yaşam alanlarımıza ve özellikle tüketim yaptığımız gıda ürünlerine taşımaktadırlar. Günümüzde gıda zehirlenme vakalarının yüksek oranları böcekler tarafından olduğu anlaşılmıştır. Böcekler tarafından verem tifo dizanteri mantar ve kolera gibi hastalıklar bu zararlılardan gelmektedir. Bursa İlaçlama konusundan sizlerin sağlığını kendi sağlığımız olarak görmekteyiz.
BÖCEKLERİN ÇOĞALIMI VE YERLEŞİMİ
Böceklerin çoğalma hızı diğer zararlılara göre çok daha fazla ve yumurtlama şeklindedir. Ayda ortalama 50 ile 100 arasında larva bırakabilmektedirler. 1 kere çiftleşmeleri ömürleri boyunca yumurtlamaları için yeterlidir. Yumurtalarını insan ve diğer zararlıların bulamayacağı yerlere bırakmaktadırlar. Genel olarak evlerimizde ve işyerlerimizde çatlaklar yarıklar dolap boşlukları menteşe araları kapı ve duvar pervazları yerleşimi ve çoğalması için çok önemli yerlerdir. Bursa İlaçlama da bu tarz yalıtımsal sıkıntılar ilaçlama sırasında uzman personellerimiz tarafından siz değerli müşterilerimize aktarılmaktadır.
BÖCEKLERİN İMHASI
Orbis Çevre Sağlığı Hizmetleri olarak böceklerin yoğunluğuna göre jel sıvı veya sisleme uygulaması ile böceklerin yaşantılarına son veriyoruz. Böcekler çok hızlı hareket ettikleri, iyi saklandıkları ve hızlı çoğaldıkları için bireysel mücadele veya amatör firmalar tarafından yok etmek mümkün değildir. Böceklerin yuva tespiti yaparak doğru mücadele ile çoğalmadan bu zararlıların imhasını sağlamış oluyoruz.
Su depoları, suyun güvenli ve düzenli bir şekilde saklanmasını sağlayarak hem bireysel hem de endüstriyel alanlarda önemli bir rol oynar. Evlerde, özellikle su kesintilerinin yaşandığı dönemlerde su ihtiyacını karşılamak, bahçe sulamak, araç yıkamak ya da evcil hayvanlara temiz su sağlamak gibi çeşitli amaçlarla kullanılan su deposu İş yerlerinde ise üretim süreçlerinin aksamaması için kesintisiz su temini sağlar. Bu sistemler, doğrudan su kaynaklarına bağımlılığı azaltarak, suyun daha bilinçli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına katkı sunar.